Paksi Képtár

Események

Játékos képzőművészeti alkotónapok a Paksi Képtárban 6-12 éves gyerekek számára Sok-sok játék, jókedv és kézműves foglalkozás vár mindenkit az alkotónapokon, ahol a tavaszi szünet napjait tölthetik el a gyerekek! Az alkotónapok témái: Kedd: Színezd újra! A Street-art küldetés Szerda: Mágikus lények és varázslatos manók a Képtárban Csütörtök: Paca-kaland Péntek: Gondold újra! Építs! Re-Kreálj! A részvételi díj: 3000 Ft/fő/nap, mely tartalmazza a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd és uzsonna) és a művészeti anyagok költségeit. A program minden nap 8:00-16:00-ig tart. Jelentkezni egy vagy több napra is lehetséges. A foglalkozásokat vezeti: Stadler Krisztina és Dömötörné Göttinger Eszter Jelentkezés a Paksi Képtárban személyesen vagy telefonon, illetve e-mailen. (Jelentkezési feltétel: betöltött 6. életév) Kérjük, hogy részvételi szándékát 2017. április 15-ig jelezze!
Beszélgetőtárs: Tell Edit ׀ Időpont: április 11. 18.00 órakor ׀ Helyszín: Csengey Dénes Kulturális Központ ׀ A 10 éves Paksi Képtár és a Csengey Dénes Kulturális Központ közös programja ׀ A program ingyenes .
A program célja, hogy egy rendhagyó tárlatvezetés és foglalkozás keretében maga a művész mutassa be a képtárban megrendezett aktuális kiállítását és alkotói módszerét, alkalmat biztosítva az alkotó és látogató találkozására. Megtudhatják, mi ösztönzi a művészt az alkotásban vagy milyen anyagokkal, eszközökkel hívja életre munkáit? A gyerekek Albert Ádámmal való személyes találkozás, kiállításának és munkáinak megismerése mellett a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat, a művész segítségével a gipszet, mint anyagot járják körbe és együtt készítenek egy gipsz-lenyomat-plasztikát. A program időpontja: 2017. március 29. (csütörtök) 13:45-15:15